Geen zorgen. Sommige support-agents van Embrace sturen inderdaad nog een lijstje met opmerkingen mee naar klanten die Tolkie willen toevoegen. We hebben hier al een gesprek over gehad met Embrace. Zij sturen dit standaardlijstje mee omdat wij een externe partij zijn. Het kan een beetje angstaanjagend overkomen. In werkelijkheid valt het wel mee.
Hieronder lees je een inhoudelijke reactie op iedere opmerking van Embrace.
"Tolkie neemt via hun script de gehele HTML-DOM over"
Onze leeshulp is van toepassing op het overgrote deel van de teksten op de pagina. Om die leeshulp mogelijk te maken, moeten we op de achtergrond wat zaken toevoegen. Dat doen we bijvoorbeeld om een woord klikbaar te maken voor uitleg of om een woord te highlighten bij de voorleesfunctie. Daarvoor passen we inderdaad de HTML-code van de pagina aan. Maar dat doen we alleen waar het nodig is en zoveel mogelijk zonder dat de bezoeker er iets van merkt.
"Het script injecteert vervolgens op verschillende plekken code, styling, enzovoort"
Dit sluit aan bij de opmerking die hierboven staat.
"Mocht hierdoor onverhoopt een (stijlings)probleem ontstaan, dan kan dit veroorzaakt worden door het Tolkie-script. Hier moeten we rekening mee houden wanneer er bugs of verzoeken met betrekking tot styling bij ons worden ingediend. Hopelijk is dit makkelijk te herkennen en vergt het geen lang onderzoek"
Tijdens het klaarzetten van de instellingen bij implementatie kijken we of er problemen zijn met de styling. We lossen dit soort problemen daarna direct op. Ook wordt de leeshulp meestal eerst toegevoegd aan jullie acceptatie-omgeving, zodat we samen kunnen kijken of alles goed gaat. Mocht je na livegang toch nog problemen met de styling of de werking van de website tegenkomen, kun je ons een seintje geven. Dan kunnen wij kijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen.
"Er wordt een extern JavaScript toegevoegd waarvan wij als host niet precies weten wat het doet. Houd er rekening mee dat dit script mogelijk alle toetsaanslagen opvangt en doorstuurt (we weten niet waar deze gegevens worden opgeslagen of of ze naar onbekende servers worden verstuurd)"
Tolkie is inderdaad een extern JavaScript. We slaan alleen geen toetsaanslagen op en ook van andere gevoelige informatie blijven we zo veel mogelijk af. Meer over privacy en veiligheid vind je in onze documentatie.
"We kunnen niet overzien of het script gebruikmaakt van externe libraries (en libraries kunnen kwetsbaar zijn, wat buiten onze verantwoordelijkheid valt)"
Onze leeshulp maakt inderdaad gebruik van enkele externe libraries. Deze libraries worden voortdurend getest door deskundigen. Mocht er een kwetsbaarheid worden ontdekt, dan krijgen we daar automatisch een melding van. Op die manier kunnen we die kwetsbaarheid snel oplossen.
"We raden aan om de Mijn-omgeving uit te sluiten van vertaling, omdat hier privé-informatie wordt weergegeven. De leverancier van Tolkie kan hierbij ondersteunen"
Dat klopt. Wij kunnen ervoor zorgen dat de leeshulp niet actief is binnen de Mijn-omgeving.
"Een klant heeft een security quickscan laten uitvoeren door Classity. De uitkomst was positief en deze klant heeft, op advies van Classity, het script in gebruik genomen, met uitzondering van de Mijn-omgeving. Mocht je via Embrace Customers tijdens het doorlopen van een reparatieverzoek of SSS toch de Tolkie-knop tegenkomen, dan is Embrace Portals (het klantportaal) nog niet volledig afgeschermd"
De opmerking over de Mijn-omgeving sluit aan bij de vorige opmerking. Mocht je onverhoopt onze leeshulp toch nog ergens tegenkomen op een plek waar dat niet gewenst is, geef dit dan aan ons door.
"Als je ervoor kiest het script selectief te plaatsen in plaats van bepaalde pagina's uit te sluiten (via Tolkie), dan dien je op de contentpagina's waar je het script wilt tonen een Code-widget te plaatsen. Het script kan dan in de Code-widget worden geplaatst en werkt alleen op die pagina's. In Umbraco kun je zien op welke pagina's de Code-widget wel of niet beschikbaar is"
Het toevoegen van het script aan iedere losse pagina is behoorlijk veel werk. Daarom kiezen vrijwel alle klanten ervoor om het script toe te voegen aan de hele website en vervolgens bepaalde pagina’s (zoals de Mijn-omgeving) uit te sluiten. Daarbij kunnen wij uiteraard helpen!
Heb je nog vragen?
Neem dan gerust contact met ons op.